Zboruri noi in Africa si Asia

Category zboruri

Camair-CoCamair-Co, trasportatorul national, recent lansat de Camerun, a lansat trei noi rute internatioanale in ultima saptamana, fiecare ruta este operata de trei ori pe saptamana cu aeronave Boeing 787 cu 128 de locuri din Douala. La 25 noiembrie, compania aeriana a avut primele zboruri spre Bangui, capitala Republicii Central Africane. Pe 26 noiembrie a fost lansata ruta la Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo.

Pe 27 noiembrie 2011, a fost ultima destinatie lansata spre Brazzaville, in Republica Congo. In timp ce pe ruta spre Kinshasa biletele de avion ale companiei Camair sunt foarte cautate, pe celelalte doua rute, operatorul este in competitie cu alte companii aeriene. Air Nigeria ofera trei zboruri pe saptamana spre Brazzaville, iar Ethiopian Airlines, doua zboruri saptamanale, in timp ce urmatoarele companii aeriene opereaza zboruri saptamanale intre Douala si Bangui: Ethiopian Ailines, Toumai Air, TAAG Angola Airlines, Kenya Airways si Interair Africa de Sud.

O alta companie aeriana si-a lansat zboruri saptamana aceasta, dar in Asia. China Southern a lansat primul sau zbor spre Turcia, in cazul in care, membrul SkyTeam opera deja trei zboruri pe saptamana din Beijing spre aeroportului Utumqi, in nord-vestul Turciei. Zborurile sunt operate in fiecare marti, vineri si duminica prin intermediul aeronevei Boeing 757-200S cu 191 de scaune.

Frecventa zborurilor va creste in functie de cererea pentru biletele de avion. Pentru ruta Urumqi- Ataturk Istanbul, concurente vine din partea companiei Hainan Airlines, in timp ce pe ruta Istanbul - Beijing, concureaza cu zborurile ieftine oferite zilnic ale companiei aeriene, Turkish Airlines.

Aeroportul Ataturk din Istanbul continua sa avanseze in a deveni un centru global de servicii de calitate, iar prin noile rute intre China si Turcia, turismul si traficul pasagerilor pe aeroport va fii intr-o continua crestere. Aeroportul din Istanbul primeste si zborurile operate de Hainan Airlines cu plecare din Shanghai Pudong, fiind a doua destinatie europeana a companiei aeriene.